In Sittard-Geleen gaan de bibliotheek van Zuyd Hogeschool en van De Domijnen (het vroegere Biblionova) een uniek samenwerkingsproject aan. Voor de eerste keer in de lage landen gaan een academische bibliotheek en een openbare bibliotheek één gemeenschappelijke oplossing implementeren, mét gezamenlijke catalogus, leenreglement en lenersbestand. Om dit bijzondere project in de praktijk te brengen werd gekozen voor de oplossing Brocade van Ciblis. Het systeem gaat live in mei en zal ook worden uitgerold in de Zuyd vestigingen in Maastricht en Heerlen.

2e_verdieping_bibliotheek_in_het_ZuidblokIn de maand september gaan de hoofdlocaties van De Domijnen en van Zuyd Hogeschool ook fysiek samenvallen, wanneer ze verhuizen naar het ambitieuze Ligne-project in Sittard. Meer informatie over de bouw van deze mooie cultuurplek vindt u hier: http://www.ligne-sittard.nl

Dit project demonstreert op een unieke manier hoe openbare bibliotheken en academische instellingen mekaar kunnen versterken met respect voor ieders eigen DNA en expertise. We zijn dan ook fier dat we hiervan deel mogen uitmaken!

Wilt u zelf ontdekken wat Ciblis allemaal voor u kan betekenen? Vraag zeker een demo aan!

 

Published on March 11, 2016
Published on March 11, 2016

No comments

Cancel