Op woensdag 1 maart 2017 gingen de 7 k.ERF-bibliotheken Balen, Geel, Mol, Meerhout, Laakdal, Dessel en Retie van start met de module ‘reserveringsaanvragen’. Zij vervoegen daarmee Puurs, Turnhout en Mechelen in het aanbieden van een extra klantendienst! Leners kunnen voortaan boeken die aanwezig zijn in de bib, thuis alvast reserveren. De medewerkers in de bibliotheken kunnen deze dan voor hen ophalen en klaarzetten om af te halen. De lener krijgt automatisch een mail zijn aangevraagde materialen klaarstaan!

Het zijn diensten als deze die de Vlaamse bibliotheken telkens klantvriendelijker en innovatiever maken. Voor een lener is het nu nog eenvoudiger om thuis alvast te kijken welke boeken hij zeker wil kunnen meenemen na een bibbezoek. Ook de bibliotheekmedewerkers kunnen tevreden zijn, want zij hoeven enkel nog een overzichtelijke looplijst af te werken. De klassieke reserveringen op uitgeleende objecten zijn namelijk helemaal geautomatiseerd binnen het systeem. Daardoor krijgen zij extra tijd vrij voor andere bibzaken!

Momenteel enkel actief in Nederland, maar wel mogelijk in Vlaanderen, is de volgende stap: het invoeren van afhaalpunten! Leners kunnen kiezen waar ze een bepaald werk willen afhalen, door het selecteren van een afhaalpunt bij het plaatsen van hun reservering. Een automatisch systeem van transportpassen zorgt ervoor dat het materiaal traceerbaar blijft, en de lener een mailtje ontvangt als zijn werk ter plekke is aangekomen. Toekomstmuziek? Het kan vandaag al! De k.ERF-bibliotheken geven alvast het goede voorbeeld!

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat Ciblis voor u kan betekenen? Aarzel niet om ons te contacteren of een demo aan te vragen!

Published on March 6, 2017