Nieuwsgierig naar hoe het vroeger was? Of net benieuwd hoe actueel ons erfgoed vandaag nog is? Op zondag 24 april kun je een hele dag lang in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Het thema dit jaar is ‘Rituelen’. Met het thema Rituelen wordt getoond hoe divers rituelen zijn, hoe ze evolueren en hoe het komt dat iedereen ze zo graag koestert.

Alle activiteiten zijn volledig gratis. Je kan je eigen programma samenstellen op de website of via de app. Via de app kun je bovendien gebruik maken van augmented reality en IBeacons.

Enkele activiteiten die we zeker aanbevelen zijn de tentoonstellingen van Erfgoed Lommel. Samen met de Lommelse bib vertelt Erfgoed Lommel in de expo “Nuchter en met een hagelwit zieltje!” het verhaal van eerste en plechtige communies, een ritueel dat de meesten onder ons persoonlijk meemaakten. Ook andere geloofsgemeenschappen komen aan bod. De tentoonstelling zal tot en met 29 mei 2016 te bekijken zijn in de Lommelse bib tijdens de openingsuren. Het geheel zal worden opgeluisterd met beiaardmuziek en culinaire verwennerijen.

Erfgoeddag is een initiatief van FARO, Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed vzw in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel.

 

 

Published on April 22, 2016