Voor onze Nederlandse klanten was er al een samenwerking met de firma NBD|Biblion. Nu kunnen ook onze Belgische klanten profiteren van een integratie tussen leverancier en Brocade. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met Medio Europe en Standaard Boekhandel.

Deze integratie biedt tal van voordelen:

  • Aanbod van nieuwe boeken is veel sneller gekend
  • Aanzienlijke tijdsbesparing voor de bibmedewerker
  • Bestellingen worden snel geleverd
  • Boeken komen zeer snel ter beschikking voor de leners

Uw leverancier bezorgt Brocade op regelmatige basis lijsten van nieuwe titels. Deze worden  in Brocade in handige en praktische bestellijsten aangeboden. Een bibmedewerker ontvangt per email een bericht als er nieuwe bestellijsten klaar staan. Deze moet enkel het te bestellen aantal exemplaren (eventueel per vestiging) invullen.  Als de medewerker hiermee klaar is moeten de bestellingen op de verzendlijst geplaatst worden en bezorgt Brocade de bestellingen aan de leverancier.

Alle info over geleverde items worden door de leverancier aan Brocade bezorgd en Brocade zorgt feilloos voor de aanmaak van plaatsing- en objectinformatie in de catalogus.  De bibmedewerker hoeft enkel de gegevens te controleren, aan te vullen of aan te passen. De verdere afhandeling van de order gebeurt volledig automatisch, dus zonder verdere tussenkomst van een bibmedewerker.

Deze nieuwe module werkt ook voor materialen die kast-klaar aangeleverd worden door uw leverancier. Kast-klaar wilt zeggen dat er reeds bij levering van een object een barkcode en/of RFID-label aanwezig is op het materiaal en in de catalogus. Deze materialen moeten enkel gecheckt worden en kunnen zo het rek in om dadelijk uitgeleend te worden.

 

Bent u geïnteresseerd in deze module voor uw bibliotheek? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Published on March 24, 2016
Published on March 24, 2016

No comments

Cancel